De depressiekuur

Depressie is een verschrikkelijke ziekte die mensen berooft van hun energie, nachtrust, geheugen, concentratievermogen, levenskracht, vreugde, vermogen om lief te hebben, te werken en te genieten, en soms zelfs hun wil om te leven. Gelukkig is depressie wel te overwinnen!

Stephen S. Ilardi schreeft het boek De depressiekuur waarin hij na jaren van onderzoek uiteenzet hoe men in zes stappen depressie de baas kan worden. Mensen die dit programma volgden werden vergeleken met mensen die de gebruikelijke medicatie kregen. Het bleek dat het beter ging met iedere patiënt uit zijn programma, zelfs met velen die niet beter waren geworden met antidepressiva. Meer dan drie kwart van de mensen had een vermindering van de depressie-symptomen met minstens vijftig procent. In de medicatie-groep was dat minder dan 25%. Wat waren de onderdelen van zijn programma?

1) voedingssuplementen: omega-3-vetzuren

2) plezierige activiteiten ondernemen

3) lichaamsbeweging

4) zonlicht

5) sociale contacten

6) gezonde nachtrust

Dit programma pakt de moderne depressie-epidemie bij de wortel aan. Opvallend is namelijk dat er vroeger in het westen en ook nu nog in ontwikkelingslanden vrijwel geen depressie voorkomt. Mensen blijken niet gemaakt voor het leven van de eenentwintigste eeuw met zijn slechte voeding, zittend bestaan binnenshuis, slaapgebrek, sociaal isolement en waarnzinnig tempo. Dit programma biedt een remedie die van gezond verstand getuig voor de moderne westerse levensstijl die gevaarlijk op drift is geraakt. Met opmerkelijke resultaten dus! Doe er je voordeel mee!